WISOPTIC Fautuaga o le Laser Technology: Laser Dynamics

WISOPTIC Fautuaga o le Laser Technology: Laser Dynamics

Laser dynamics e fa'atatau i le fa'atuputeleina o nisi aofa'i o leisa i le aluga o taimi, e pei ole mana fa'apitoa ma maua.

O le amio malosi o le laser e faʻamoemoeina i le fegalegaleaiga i le va o le vaʻaia opitika i totonu o le ana ma le auala maua. I se tulaga lautele, o le malosi o le laser o le a eseese i le eseesega i le va o le maua ma le gaʻo resonant, ma o le fua o le suiga o le tupe maua e fuafuaina e ala i le faagasologa o le faaosofia emission ma le faʻafuaseʻi faʻaosoina (e mafai foi ona fuafuaina e le tineia aafiaga ma le fa'agasologa fa'aliliuina o le malosi).

O lo'o fa'aaogaina nisi fa'atatau fa'apitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le laser gain e le maualuga tele. I se faʻaauau leisa malamalama, o le sootaga i le va o le mana leisa P ma le tupe maua g i totonu o le lua ua fa'amalieina le fa'atusa fa'atasi fa'atasi:

WISOPTIC Tips of Laser Technology

O fea TR o le taimi e mana'omia mo le malaga taamilo e tasi i le lua, l o le gau gau, gss o le fa'ailoga la'ititi lea e maua (i le malosi o le pamu), τg o le taimi malolo maua (e masani ona latalata i le tulaga maualuga o le malosi o le olaga), ma Esat o tna ia fa'amalieina le malosi o le fa'aogaina o le ala fa'atau.

I le faʻaauau pea o le lasers galu, o le faʻalavelave sili ona popole o le suiga o le leisa (e masani ona aofia ai le faʻavaeina o spikes malosi) ma le tulaga galue pe a iai se faʻalavelave i le faagasologa o galuega (e masani lava o se faʻalavelave faʻafefe). I nei tulaga, o ituaiga eseese o lasers e matua ese lava amioga.

Mo se fa'ata'ita'iga, o leisa insulator doped e faigofie ona fa'aoso ma fa'aoso fa'amalie, ae e leai ni diodes. I se leisa Q-switched, o le amio malosi e taua tele, lea o le malosi o loʻo teuina i totonu o le faʻaogaina o le a suia tele pe a faʻaalia le pulupulu. Q-switched fiber lasers e masani lava ona maualuga tele le maua, ma o loʻo i ai isi mea faʻapitoa. E masani lava ona mafua ai ona i ai i le pulupulu ni mea laiti i le taimi, lea e mafai e le fa'amatalaina e le fa'atusa i luga.

E mafai fo'i ona fa'aogaina se fa'atusa fa'atusa mo le fa'aogaina o le fa'aogaina o le laisa; ona mana'omia lea e le fa'atusa muamua le fa'aopoopoina o se fa'aupuga fa'aopoopo e fa'amatala ai le leiloa o le saturable absorber. O le taunuuga o lenei aafiaga o le attenuation o le oscillation malolo ua faaitiitia. O le fa'agasolo fa'amalieina e le fa'avaivaia, o lea e le toe mautu ai le fofo tumau, ma ua maua ai le laser.nisi le mautu o Q-switched mode-locking po'o isi ituaiga Q-switching.


Taimi meli: Aukuso-10-2021