Malamalama Fa'avae ole Mata tioata, Vaega 1: Le Fa'amatalaga ole Fa'amatalaga Fa'amatalaga

Malamalama Fa'avae ole Mata tioata, Vaega 1: Le Fa'amatalaga ole Fa'amatalaga Fa'amatalaga

Crystal optics o se lala o le saienisi e suʻesuʻeina le faʻalauteleina o le malamalama i se tioata e tasi ma ona faʻalavelave faʻapitoa. O le faʻalauteleina o le malamalama i tioata kupita e isotropic, e leai se eseesega mai lena i tioata tutusa amorphous. I isi faiga tioata e ono, o le uiga masani o le faʻalauteleina o le malamalama o le anisotropy. O le mea lea, o le suʻesuʻega o tioata tioata o le mea moni o le anisotropic optical medium, e aofia ai le tioata vai.

O le fa'asalalauina o le malamalama i totonu o se mea fa'apipi'i anisotropic e mafai ona fo'ia i le taimi e tasi e fa'atatau a Maxwell ma le fa'atusa o mataupu e fai ma sui o le anisotropy o mea. A tatou talanoaina le tulaga o le galu o le vaalele, e faigata le fua faʻatatau. Pe a le mafaufauina le absorption ma le feliuliua'i o mata tioata, e masani ona fa'aaogaina le fa'ata'ita'iga o le fa'ata'ita'iga, ma e masani ona fa'aaogaina le fa'ailoga ellipsoid ma le galu mama. O meafaigāluega fa'ata'ita'i e masani ona fa'aogaina i tioata tioata o refractometer, optical goniometer, polarizing microscope ma spectrophotometer.

Optics tioata e iai fa'aoga taua ile fa'ata'ita'iga tioata, fa'ailoaina o minerale, fausaga tioata au'ili'iliga ma suʻesuʻega i isi fa'ailoga tioata tioata e pei o a'afiaga e le laina ma fa'asalalau malamalama. tioata tioatavaegas, e pei o polarizing prisms, taui, ma isi. e fa'aaogaina lautele i meafaifa'aili ma fa'ata'ita'iga eseese.

POLARIZER-2

WISOPTIC Polarizers


Taimi meli: Tes-02-2021